Borkészítés

A szüret kizárólag kézzel történik, műanyag ládákba szedjük az ép, egészséges fürtöket. Ezt egy kíméletes bogyózás követi, majd a fehérek a présbe, a vörösek 10 hektoliteres műanyag kádakba kerülnek. A fehérborok tölgyfahordóban vagy acéltartályban erjednek, a vörösök az említett műanyag kádakban. Nagy hangsúlyt fektetünk a borok fahordós érlelésére.

Tölgyfahordóink különböző kádárok műhelyéből kerülnek ki. 200, 300, 400 literes hordókat használunk. Büszkeségünk egy 1938-ban készült 132 literes fahordó, amely dédnagyapai örökség – minden évben Kadarkát teszünk bele.

 A borkészítés során kerüljük az adalékanyagok használatát, törekszünk arra, hogy boraink a lehető legtermészetesebben készüljenek el. Így tudják csak visszatükrözni az évjárat, a termőhely, a szőlőfajta sajátosságait. A palackozást megelőzően a fehéreket derítjük, szűrjük, a vörösborok csak akkor kapnak szűrést, ha azt szükségesnek ítéljük. A borokat mi magunk palackozzuk és azt követően a pincénk egyik ágában érleljük. A forgalomba-hozatali engedély kiadását követően címkézzük és értékesítjük. A címkéinkre a rajzokat Tarnóczi Kincső és Tarnóczi Csanád készíti.