Borkóstoló Party

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a pincénkben, aki kíváncsi rá, hogyan is készülnek az Orsolya Pince borai. Megmutatjuk a szőlőfeldolgozás, borkészítés eszközeit, a pincét a tölgyfahordókkal, valamint a palackos érlelőtérrel. Lehetőség nyílik megkóstolni az éppen forgalomban lévő palackos tételeinket, valamint a hordóban lévő borokat is. Részletesen mesélünk Ostorosról, a dűlőinkről, szőlőfajtáinkról, az évjáratokról – mindenről, ami érdekes lehet.

A borkóstoló programhoz szükséges minimális létszám 5 fő. Legfeljebb 20 főt tudunk a régi parasztházban kialakított kóstolóhelységünkben leültetni.

Különleges élmény egy több száz éves tufapince mélyén a tölgyfahordókban érlelődő borokat kóstolgatni, közben a borok készítőjével beszélgetni. Fejlődésük során a borok mindig más és más arcukat mutatják. Télen, amikor a pince levegője lehűl, a borok nyugalmi állapotba kerülnek, bezárkóznak, nem igazán mutatják ki erényeiket. Amikor viszont kitavaszodik, a borok megelevenednek, kinyílnak és újra élénk, gyümölcsös arcukat mutatják. Hordóból kóstolva a borok még zabolátlanok, sokszor rendezetlenek, de éppen ez adja különlegességüket. Később, a palackozást követően a kóstolási élmény már inkább a harmóniáról szól, mint az eredeti rusztikus illatokról, ízekről.

Igény esetén hidegtálat tudunk biztosítani a borok mellé.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését a borkóstoló party, kérje személyre szabott ajánlatunkat e-mailben: orsolyapince@orsolyapince.hu

Írjon nekünk

2 + 9 =